Ida-Linn Lundholm & Ampère
Foto: Krister Lindh
 • <br />Foto: Krister Lindh
 • <br />Foto: Krister Lindh
 • <br />Photo � Dirk Caremans
 • Uppdaterad måndag den 12/6:
  På en delad 2:a plats var bland andra Snap Shot-avkomman Precious PixEII och Zalina SC e. Zaladin MI. 1-klass utdelades till Certus NL-avkomman Caity J och Alesso e. Ampère – Topaasch. 

  I Linköping utdelades 4 gångsartsdiplom bland de totalt 40 visade hästar. Ena diplomet gick till stoet Zoe e. Zaladin MI. Ytterligare två hästar fick över 8 i snitt i gångarter och den ena var Flow PWR e. Ampère och halvsyster till Dragon Welt. Ettan på resultatlistan med 85% och 9-9 i hoppning var Mireille Mathieu e. Mylord Carthago.

  Vid 3-årstestet i Näsbyholm fick stoet Rétina e. Skovens Rafael diplom med dagens högsta betyg 9,5 för sin trav. Rétina är uppfödd av Lena Nyström och ägs av Nina Bengtsson och är tilltänkt som ett framtida Grand Prix-häst. Även Ampère-avkomman Lejondals Chablis GJ var klass 1. Hopdiplom blev det till Nådhammars SoWieso e. Certus NL som hade de högsta hoppsiffrorna 9-8.  Certus NL är efter Zuidenwind – Figaro R och godkändes redan som 3-åring i SWB då han verkade 1 år i avel innan han exporterades till Danmark.

   

  Under våren har ett stort antal 3-åriga hästar visats på 3-årstest över stora delar av landet med målet att kvalificera sig till höstens finaler under Breeders Trophy.

  Nu har resultaten kommit från samtliga test och Tullstorps hingstar toppar på fädernet.

  Totalt är 12 3-åriga gångartshästar efter Tullstorps hingstar kvalificerade och det med höga genomsnittsprocenten 83,3%. Näst högst bedömda hästen är Camper E e. Ampère med 88,3% (8, 9, 8, 9, 9, 10).

  Totalt hade Ampère 5 avkommor bland de kvalificerade och var därmed den mest representerade fadershingsten. På Strömsholm där Camper E bedömdes fanns även 2 andra Ampère avkommor, Buskhagas Arundhati som berömdes med en 10a på traven och Amazon som fick 9,5 på både typ och trav.

  På hoppsidan fanns Tullstorps hingstar också väl representerade med 7 kvalificerade avkommor. Under testen i Åstorp var det Kannan-avkomman Kandahar som överlägset tog hem segern med 85%. Näst högsta siffrorna den dagen gick även de till en avkomma efter en Tullstorp hingst, nämligen till Diamant de Semilly-avkomman Diva Diamant.

  I år var även roligt att se Tullstorp hingsten Magic Park‘s avkommor ur första årgången, varav 3 kvalificerade sig till höstens finaler med ett genomsnitt på 81,2%.