Singular La Silla
Foto: Karl-Heinz Frieler
Det är med stor glädje att vi kan meddela att Maria Gretzers topphäst Singular La Silla kommer att vara stationerad på Tullstorp och verka i avel under hela avelssäsongen 2018.
Singular La Silla är en toppklass hingst som har presterat på topp inom sporten i ett antal år med Marcus Ehning i sadeln med vinster i CSIO5* GP och med fina World Cup placeringar. Dessutom har han en mycket prestationsinriktad härstamning med en del fullblod genom fadern Fergar Mail som är efter fullblodshingsten Laudanum xx samt Stakkato och Landadel på mödernet.
”Ett mycket spännande tillskott till vårt hingstprogram inför nästa års avelssäsong med lite nytt blod, lite fullblod som kan tillföra lite mer lätthet och elegans, från en hingst som samtidigt är känd för sitt scope och mycket fina benteknik. En utmärkt hingst som jag tror kan fungera bra på många svenska ston och vara med att förädla svensk avel”, kommenterar Jan Brink.
”Jag har alltid sagt att han är något alldeles extra och nu ser jag mycket fram emot att ge svenska stoägare en bättre möjlighet att kunde använda denna fina hingsten i avel. Första fölårgången utomlands var av modern typ, ädla och med exceptionellt bra galopp. Med Singulars fina ridbarhet och vilja tror jag många stoägare kan dra bra nytta av honom”, tillägger Maria Gretzer.