Clinics/Demo

Sedan 2009 har Jan oftare kunnat tacka ja till erbjudande runt om i världen att göra Clinics/Demos om träning och utbildning av dressyrekipage. Detta har också blivit ett bra sätt att både sköta befintliga kunders intressen att utvecklas, med även att knyta till sig nya potentiella kunder som uppskattar träningen.

Inspirerad av sin tränare sedan tjugo år tillbaka Kyra Kyrklund,så har det blivit ett flertal clinics i USA, Canada, Brasilien och flera Europeiska länder inklusive hela Norden. Globaliseringen är viktig för hela sportens och hästnäringens utveckling, därför kommer denna form ambassadörskap att vara viktig även i framtiden.

Tanken på att ha ett eget koncept och att göra jobbet grundligt har alltid legat nära Jans  tankesätt. Därför föregås nästan alltid varje clinic/demo med ett föredrag kvällen innan. Där han kan visa sin tränings och utbildningsfilosofi i lugn och ro utan stress. Han har även gjort en uppskattad utbildningsserie under sex månader i tidningen ridsports regi, som under 2012 kommit ut i bokform. (Dressyrskolan)