Seminstation

Vårens hingstvisning är en höjdpunkt för alla avelsintresserade. Cirka 2500 människor kommer varje år för att få se välutbildade hingstar i rörelse. Var och en av hingstarna är speciellt utvalda efter sin förmåga att tillföra något till den svenska aveln. De är alla internationellt gångbara sporthästar och representerar olika blodslinjer.

Detta för att kunna matcha ston av varierad härstamning. Tullstorp erbjuder självklart etablerade hingstar med dokumenterad förärvning men också unga, nyligen godkända hingstar med framtiden för sig. Dressyren ligger Tullstorp nära och det avspeglas hos de hingstar som erbjuds, men här finns även hingstar som är rena hoppförärvare.

Tullstorp har utökat de utländska samarbetena och erbjuder nu utvalda hingstar från franska Groupe France Elevage och Haras de Couvains, holländska Van Olst Horses, tyska Hof Sosath och danska Priess Stutteri. Vi jobbar på att varje år komplettera vårt hingstprogram med ett antal högklassiga hopp- och dressyrförärvare från utlandet som representerar de toppinternationella blodslinjer som vi anser intressanta för svensk avel.