Grundläggande information

Födelseår 2004

Höjd 166 cm

Prestationer
2017 Vann Grand Prix
2014 Vann hingstklassen och kom 6:a i Grand Prix 3* i
Saint Lô och är nu pensionerad för att enbart
verka i avel
2009 Vann Classic Circuit med Cedric Bellanger, dubbel
nolla i Saint Lô, kvalade till finalen i mästerskapet
för 5-åringar i Fontainebleau
2008 Finalist i Classic Circuit med 12 nollrundor ut av
totalt 14
2007 Såld på Fences Elite Sales Auction som 3-åring
för EUR 140,000
Semen Station

Tillgänglig på fryst semin (FAI), ett-sto-licens
Tullstorp Dressage Stable
Tel: 0451-193 71, 193 07

Avgifter
Språngavgift: 3.500 SEK
Samt 8.000 SEK vid 90 dagars dräktighet
Pris är exkl. moms och övriga avgifter

Uppfödare Information

Haras de la Vie
Belgien

Ägare

Groupe France Élévage
Frankrike

Villkor & Fakta
Kontakta oss mail@tullstorp.nu

Beskrivning

Consul de la Vie Z visades som 3-åring 2007 på kända franska auktionen Fences Elite Sales auktion och såldes till nuvarande ägarna för EUR 140,000 som dyraste hästen såld på auktion det året.

Consul de la Vie Z tävlade framgångsrikt i internationell Grand Prix till 2014 då han avslutade med att vinna hingstklassen i Saint Lô. Han tävlas nu med stor framgång av Tony Cadet och 2016 vann ekipaget hela 26.000 euro totalt i prispengar. 2017 har börjat väl med en vinst i Grand Prix i april.

Consul de la Vie Z är med sin härstamning Clinton – Heartbreaker en mycket bra kombination som också visat sig framgångsrik hos välkända hingsten Cornet Obolensky. Consul de la Vie Z har även Ramiro Z på mödernet.

Fadern Clinton var en mycket framgångsrik internationell hopphäst som bl.a. vann OS brons i Athen 2004. Han tävlades av Dirk Demeersman och tillsammans var de bl.a. 2:a i Nations Cup i Aachen och 2:a i Grand Prix i Aachen 2005.

Consul de la Vie Z’s mor Tuut Tuut har lämnat flera bra hopphästar, bl.a. dottern Dione de la Vie som vann löshoppningsmästerskapet i Weert, Holland 2006, samt Consul de la Vie Z’s helbror, den godkända hingsten Cantor de la Vie Z. Mormor Kharmeta kommer ifrån den tyska sto-linjen 034 (Balia) som ligger bakom ett antal väldigt bra internationella hopphästar såsom Ikaros, Pan-Am, Enorm, Hamlet, Pybalia och First Choice.

Farmors far Masetto omtalades för sina blodslinjer med Moltke och Cottage Son bakom sig. Masetto är även känd för att nedärva bra dressyrhästar.

Consul de la Vie Z har också visat sig nedärva fina egenskaper till sina avkommor, redan första årgången blev mycket populära runtom i Europa. Han är känd för att nedärva elegans, balans och respekt.

Enligt ägaren erbjuder denna hingst: ”en kombination av power från olympiska brons-medaljören Clinton med legendariska Ramiro Z och Heartbreaker’s smidighet och reaktionsförmåga.”

Consul de la Vie Z är tillgänglig via FAI från Tullstorp, se Villkor & Fakta för mer info.

Clinton Corrado I Cor de la Bryère
Soleil
Urte I Masetto
Ohra
Tuut Tuut Heartbreaker Nimmerdor
Bacarole
Kharmeta Ramiro Z
Charmeta