Grundläggande information

Födelseår 2014

Höjd 165 cm

Prestationer
2018 Vinst i 4-årsklassen i Klippan med 85,6%
2017 2:a i Breeders Trophy finalen för 3-åringar med 90%
2017 Godkänd som 3-åring för avel i Sverige, G2

Exterior 40

Semen Station

Stationerad på Tullstorp
Tullstorp Dressage Stable AB
Tel: 0451-193 71, 193 07

Avgifter:
Språngavgift: 2.500:- samt
6.500:- vid 90 dagars dräktighet.
Pris är exkl. moms och övriga avgifter.

Uppfödare Information

Lena Nyström

Ägare

Hannell Dressage Stable AB

Villkor & Fakta
Kontakta oss mail@tullstorp.nu

Beskrivning

WFFS-testad 2018, inte anlagsbärare. Fri att använda för alla ston.

Formalin är en mycket rörlig och lovande ung svart hingst av modern typ. Han har en drömhärstamning med sport- och avelshingstar av världsklass i flera led på fadernet och ett fantastisk möderne som kommer ur den mycket framgångsrika stofamilj 36 – en riktig prestationshärstamning rakt igenom av högsta klass.

Omdöme från Bruksprovet: ”Exteriört: Välutvecklad, harmonisk av mindre modell. Uttrycksfullt huvud, väl ansatt hals, något bred nacke, liggande djupa bogar, djup bål, välmusklat kors. Välbenad med korta skenor. Energiskt avspänd, rörlig skritt. Lätt framåtgripande trav.” Omdöme gångarter: ”Taktmässig. avspänd, rörlig skritt. Lätt, vägvinnande, elastisk, spänstig och välbalaserad trav. Rytmisk, energisk, bärig och välbalanserad galopp i uppförsbacke. Avspänd och mycket samarbetsvillig. 8-8,5-8,5-8,5 = totalt 8,4.

Fadern är välkända hingsten Floricello som var 2:a på bruksprovet 2012 där han berömdes med 42 poäng exteriört, 10-10 från testryttarna och 10/9/8 för gångarterna. Floricello vann Scandinavian Open för 5-åringar i Falsterbo 2013 och tog samma år silvermedalj på Unghäst-VM med Andreas Helgstrand i sadeln. Trots sin unga ålder har Floricello redan 2 godkända söner i SWB och toppar fadersstatistikken på 3-årstesten i Sverige. Farfadern är Florencio I som var champion i West-fahlen och reservsegrare i Bundeschampionatet som 4-åring, vann unghäst-VM både som 5- och 6-åring. Farfaders far är världskända förärvaren Florestan I som var 2:a på världsrankingen över bästa avelshingstar inom dressyr, WBSFH, med över 90 godkända söner. Farmors fader Donnerhall-sonen Dormello var segerhingst i Oldenburgs hingstpremiering 1999 och reservsegerhingst i tyska 70-dagarsprovet.

Modern Synovia (SWB)*** kommer ur den kända och framgångsrika stofamilj 36 och är ett diplomsto. Hon vann Rikssto och har även vunnit Breeders Trophy och Prix S:t Georges dressyr. Synovia har ett dressyrindex på 154. Två avkommor har belönats med diplom vid 3-årstest, varav en var i final i Breeders Trophy både som 5- och 6-åring. Mormodern Savoia (36) är ett elitsto med mycket fina avkommor, där både Synovia och Sympatica vann Rikssto, Sympatica och Sigma är eliston, och flera avkommor har fått diplom och varit framgångsrika inom unghästchampionaten. Mormors mor, Bordighera (36) är också ett elitsto som bl.a. lämnat Quantum som har segrar i Int. I dressyr. Morfadern D-Day var framgångsrik både som unghäst och som förärvare till många fina avkommor. Mormors fader Master e. Ceylon vann Svenska 5- och 6-årschampionatet, 6:a i World Cup final, var Årets Hingst i Sverige 2008 och 7:a på världsrankingen som fader till bl.a. välkända Max som var 8:a på OS i Hong Kong 2008.

 

 

 

Floricello Florencio I Florestan I
Walessa
Starlett Dormello
Silka
Synovia D-Day Donnerschwee
Rudira
Savoia Master
Bordighera