Grundläggande information

Födelseår 1993

Höjd 169

Semen Station

Spermaimporthingst
Tullstorp Dressage Stable AB
Tel: 0451-193 71, 193 07
Priser
Språngavgift: 2.500 SEK
Samt 11.500 SEK vid 90 dagars dräktighet
Pris är exkl. moms och övriga avgifter

Uppfödare Information

Heiko Büttner
25725 Schafstedt
Tyskland

Ägare

Hof Sosath
Depenflether Str. 5
27809 Lemwerder
Tyskland

Villkor & Fakta
Kontakta oss mail@tullstorp.nu

Beskrivning

Lordanos började sin karriär med att vinna nästan 40 hoppklassor för unghästar. Han gjorde succé i 1.40m- och 1.50m-klassarna och tog hem ett antal Grand Prix segrar i otroliga 11 år. Lordanos har vunnit svår-klass hoppning med alla tre ridande medlemmar av Familjen Sosath, Janne, Gerd och Hendrik. Han har även gått en höjdhoppningsklass med dottern där han hoppade felfritt på en 2 meter hög mur. 2013 blev Lordanos utsett av United States Equestrian Federation (USEF) till bästa avelshingst inom hoppning i USA.

Lordanos har en otrolig karaktär, enastående ridbarhet och var en stor talang som tävlingshäst. Han har lämnat ett stort antal mycket framgångsrika avkommor och han är ansedd som en av världens bästa avelshingstar. Han är bl a fader till stoet Perina som kom 2:a vid Holsteiner championatet 2003, Lord Weingar som var bästa hopphäst i Vechta 2003, Lissabon som vann 30-dagarstestet i Münster-Handorf och Loredano som vann 30-dagarstestet i Neumünster 2003. Vid Oldenburger bruksprovet 2004 var 2:an efter Lordanos och vid hopp-championatet i Warendorf hade Lordanos tre avkommor i final bland 5-åringarna and sonen Lumos vann championatet för 6-åringar. 2014 vann Lordanos’ 9-åriga avkomma Lordan FEI HITS Desert Classic samt USD 33,500 med Nayel Nassar i sadeln.

Lordanos kommer från den välkända och mycket profilerade  ”Ramiro linjen” 776 som förärver prestation och talang. Fadern Landos är efter den imponerande hingsten Lord. Landos möderne representerar det mycket intressanta Calypso I- och Capitano-blodet. På Lordanos möderne finns morfadern Ahorn Z som är efter den internationella hopphingsten Almé Z och Heureka och som har producerat många hopphästar för topp sporten. I tredje led finns Calypso I som är fader till några av de bästa dressyr- och hopphästarna i världen. Även blodslinjerna från hingsten Cottage Son xx är mycket dominerande hos Lordanos.

Lordanos fader Landos och hans moder Ashley är båda från Holsteinerlinjen 776. Denna blodslinje är känd för att producera sportshästar i toppklass som hingstarna Calvados I och II, Cortino I och II, Captain Incipit, Lord Incipit, Lauritz J, Rossini, Toledo och den kända och den betydelsefulla hingsten Ramiro.

Lordanos är tillgänglig på TAI med spermaimport via Tullstorp, se mer info på Villkor & Fakta.

Landos Lord Ladykiller xx
Viola
Uta V Calypso
Melissa
W-Ashley Ahorn Z Alme
Heureka
Sofia Calypso I
Gundel