Grundläggande information

Födelseår 2006

Höjd 167 cm

Prestationer
2018 Godkänd för avel i Sverige
2018 Vann hingstklassen under Bruksprovet
2017 2:a i Lanaken
2016 Vann CSI5* i Knokke
2016 Godkänd för avel i KWPN
2015 Vann Nations Cup finalen individuellt, Barcelona
2015 4:a i CSI5* i Rom
2015 4:a i GP i Las Vegas
2015 3:a i World Cup kval, Bordeaux
2014 9:a i World Cup kval, Olympia
2014 2:a i CSI5* 145-hoppning i Stuttgart
2014 4:a i CSI5* 140-hoppning i s’Hertogenbosch
2013 5:a i Youngster Cup i Aachen
Semen Station

Stationerad på Tullstorp
Tullstorp Dressage Stable AB
Tel: 0451-193 71, 193 07

Priser
Språngavgift: 2.500 SEK
Samt 9.500 SEK vid 90 dagars dräktighet
Pris är exkl. moms och övriga avgifter.
För WFFS-rabatt, se Villkor & Fakta.

Uppfödare Information

Alfonso Romo
Club Hipico La Silla
Mexico

Ägare

Wivi-Anne & Maria Gretzer

Villkor & Fakta

Beskrivning

WFFS-testad 2018, anlagsbärare. Fri att använda för WFFS-fria ston.

Singular La Silla är uppfödd av Alfonso Romo från Hipico La Silla i Mexico. Tidigare landslagsryttare Maria Gretzer utbildade honom och köpte honom sedan som 5-åring.

Maria red och tävlade Singular i några år och placerade honom sedan 2013 hos Marcus Ehning. Med Marcus har Singular tagit många segrar och placeringar ändå upp på högsta nivå. Han placerades 8:a i sin första Grand Prix, var 9:a i World Cup kvalet redan som 8-åring och har sedan dess fortsatt upp i toppen av sporten med 1.60 GP vinster och World Cup placeringar. Med så höga resultat tillhör Singular därmed idag högsta prestationsklass **** i svenska BLUP som endast tilldelas hingstar som uppfyller de högsta prestationskrav om egna tävlingsmeriter.

Singular har redan verkat i avel sedan 2014 i andra länder och fölen från första årgången är av modern typ, ädla och med bra rörelser samt en exceptionellt bra galopp.

Själv är Singular La Silla mycket kraftfull och samtidigt en elegant hingst med oerhört mycket scope och fart samt en stor vilja. Han har mycket hög ridbarhet, är justerbar, välbalanserad och mycket bra i munnen. Han har en väldigt bra skritt och galopp och har öga för hindret. Han tillför mycket blod i aveln utan att vara het.

”Jag visste från första gången jag såg honom att denne häst är något alldeles speciellt”, kommenterar Maria Gretzer.

Singular La Silla är efter hingsten Chapultepec La Silla (ex. Fergar Mail) som är utav en av Frankrikes mest framgångsrika hoppfamiljer. Han är 64% fullblod och tillför därmed lite mer blod och lätthett till modern sport och avel. Farfadern Laudanum xx är en av de fullblodshingstar med störst inflytande under slutet på 1900-talet då han själv vann ett antal CSI och CSIO samt producerade ett antal internationella vinnare, OS hästen Jaguar Mail och fader till över 20 Grand Prix hopphästar, däribland Chergar Mail, Olimpic Star, Nithard och Hastings. Farmodern Adorect Z efter välkända hingsten Alme blev utnämnd till bästa sto i Normandiet.

På mödernet finns välkända morfadern Stakkato som är en av Hannovers genom tiderna bästa förärvare med avkommor som är kända inte bara för deras kapacitet men även för deras stora ridbarhet, som tex. Stakkato Gold, Satisfaction, Souvenir, Ukato, Spartacus, Scendix och Prix S:t Georges dressyrhästen Schwarz Gold. Mormoderns fader är Landadel som även han är väl känd för att producera inte bara topp hopphästar men även dressyrhästar.

Singular är godkänd för avel i både Selle Francais, Hannover och KWPN samt för spermaimport i Sverige. Han kommer även att visas som direktkvalificerad hingst på svenska Bruksprovet 2018 för att få vara stationerad och verka i avel i Sverige.

Singular La Silla är även godkänd i KWPN, Hannoveraner-förbundet, Anglo-european association och i Selle Francais.

Chapultepec La Silla (ex. Fergar Mail) Laudanum xx Boran xx
Monta Bella xx
Adoret Z Alme
Goldret Z
Sybelle Stakkato Spartan
Pia
Le Joli Landadel
Granny